Receptjeim

Sír a cica miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Bővebben...

2018. augusztus 06. Befőzés

Most nem mártást főzünk, hanem paradicsomlekvárt. Édes, finom sűrű paradicsom dzsemet, mely jól illik sajtokhoz, pecsenyékhez, de a reggeli rántottához is.

Bővebben...

2018. július 05. Befőzés

Nem csak uborkát kovászolhatunk nyáron, hanem zöldbabot, karfiolt, hagymát is. Akár gluténmentesen is kovászolhatunk, kenyér nélkül. A kovászolási praktikákat megnézheted a FEM3 videóján.

Bővebben...

2018. július 30. Befőzés

Ó, az a jamaikai trombitás jó fej, nem vitás! - és biztos szereti a rumot, meg a rummal és vaníliával megbolondított őszibaracklekvárt is. Próbáljátok ki ti is! Hogy hogyan készül, azt a NolTV videóján is megnézhetitek.

Bővebben...

2018. június 19. Előételek

A faszénen megsütött padlizsán átveszi a szén füstös ízét. Ha módotokban áll, készítsétek el parázson. Az elkészített olajos-sajtos finomság hűtőben egy hétig eltartható.

Bővebben...

2018. július 15. Befőzés

A nyár kincseit az év hidegebb időszakában is élvezhetjük. Paradicsomból, cukkíniből, padlizsánból készítettünk tésztaszószt, amit tartósítószer nélkül tehetünk el.

Bővebben...

2018. május 08. Befőzés

Szülőfalum májusban illatozik az virágzó akácfától. A falut körülöleli a sok akácfa, esténként még a gyerekszobámban is érezni lehetett édeskés illatát.