Receptjeim

Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Bővebben...

2017. február 10. Desszertek

Készüljetek! Hamarosan ránk köszönt a palacsinta nap!! Ahhoz, hogy húshagyó kedden meg tudjátok ünnepelni a palacsinta napját, sütnötök kell belőle jó párat. Érdemes a Lekvárosház oldalát is követni, mert különleges akciókkal, nyereményjátékkal várunk Benneteket.

Bővebben...

2017. január 15. Előételek

A sajtok régóta fontos szerepet töltenek be az olaszok életében, és ételeikben. Most néhány jellegzetes sajt mutatkozik be.

Bővebben...

2017. január 25. Befőzés

Télen lekvárfőzés? Igen, a szezonális citrusfélékből kitűnő dzsemet varázsolhatunk. Narancs- és citromlekvárt főztünk egy tévéműsorban a minap, ti is kipróbálhatjátok a recepteket. Fontos, hogy kezeletlen héjú, lehetőleg bio gyümölcsöket használjatok a lekvárokhoz.

Bővebben...

2016. december 28. Főételek

A népi hagyomány szerint ha az újév első napján lencsét és más száraz hüvelyes zöldségféléből készült ételt fogyasztunk, gazdag és szerencsés újév köszönt ránk.

Bővebben...

2017. január 17. Desszertek

Nincsen farsang fánk nélkül! Az igazi szalagos fánk frissen a legfinomabb, baracklekvárral, porcukorral meghintve. Egyik hideg nap nekiláttam és bedagasztottam egy adag fánktésztát. Szépen megkelt és ez sült ki belőle.

Bővebben...

2016. december 21. Főételek

Az IKEA-ban mindig kipróbálhatunk valami különlegeset. Bátran keverjük a sós és édes ízeket, és aztán megnyalhatjuk mind a tíz ujjunkat. Ünnepekkor van a svéd asztalon a sült sonka, amit most elkészítünk, sült almával, fűszeres sütőtökkel tálaljuk.