Receptjeim

Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Bővebben...

2016. október 13. Levesek

A sűrű melegítő levesek nagyon kedveltek az őszi-téli időszakban. Ez az olasz eredetű zöldséges leves a csipkebogyótól lesz nagyon különleges, de van benne bab, sütőtök és illatos fűszernövények is.

Bővebben...

2016. szeptember 04. Befőzés

Az idei évben megint bőségesen termett a cukkini. Citromos cukkinilekvárt dunsztoltam belőle jó pár üveggel. Készítettem sütőtökből is lekvárt, melyet a cukkinidzsemmel rétegezve tettem el. Ez utóbbi akár különleges ajándék is lehet.

Bővebben...

2016. szeptember 30. Főételek

Múlt héten meghívást kaptam a Vecsési Káposztafesztiválra. Igazán kitettek magukért, megszámlálhatatlan fajta káposztás étel rotyogott az üstökben, a kiállítók nagy hordókból kínálták a savanyított finomságokat. A fesztivál hangulata és az ajándékba kapott csúcskáposzta ihletett egy régi, nagymamám idejéből származó étel elkészítésére. Pulutykát főztem.

Bővebben...

2016. augusztus 09. Főételek

A füge több ezer éve népszerű gyümölcsét mézédes ízével, illatával sokan kedvelik. A növény a melegebb tájakat szereti, de védettebb déli kertekben nálunk is megél, és nyár végén hozza termését. Piacon is hozzájuthatunk a zöld vagy lila fügéhez, lássuk, mit készíthetünk belőle!

Bővebben...

2016. szeptember 14. Főételek

Érdemes kipróbálni ezt a wokkos ételt a mézédes szőlővel. Hozzá körítésnek készítsetek krumpliból nudlit. Meglátjátok, nagy sikere lesz.

Bővebben...

2016. július 24. Befőzés

Nincsen befőző szezon baracklekvár főzés nélkül. Kedvenc sárgabarackos receptjeinket most egy kis marcipánnal és málnával gazdagítjuk. Próbáljátok ki mind a két változatot Ti is! A befőzés eszközeit a boltunkból rendelhetitek meg a lekvárokhoz.