Blog

Kíváncsi vagy, ki támogat Téged?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Bővebben...

2017. március 16. Életmód

A hétvégi tavaszi ünnepre valami különlegességgel is készülhetünk a klasszikus sonka-tojás megoldáson felül. Ha vendégek jönnek, sikert arathatunk a cserépben megsütött kenyeres sonkával. Aki nem szereti a sonkát, annak készítsük el a tavaszias grillezett csirkemellet sült retekkel. És a desszertről se feledkezzünk meg: egyszerűen elkészíthető krémes muffint ajánlunk, melyet zselétojásokkal díszítünk.

Bővebben...

2016. december 13. Hobbim

Sok családban a hagyományos karácsonyi vacsora első és elengedhetetlen fogása a halászlé. Én pontyból készítem, sűrűn, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Második fogásnak rántott pontyrudacskákat ajánlok fokhagymás burgonyapürével és céklasalátával, a desszert pedig mákos stollen lesz. Jó étvágyat!

Bővebben...

2017. március 01. Életmód

Már kopogtat az ajtón a tavasz, nemsokára előkerülhetnek a lengébb ruhák. Szeretnél megszabadulni pár az ünnepek alatt felszaladt kilótól? Próbáld ki a Japánban nagy népszerűségnek örvendő banános diétát.

Bővebben...

2016. november 25. Életmód

Sütni jó, sütit enni még jobb. És sütit ajándékozni pedig nagyszerű. A saját készítésű ajándékoknak sokan jobban örülnek, mert az igazán szívből jön. A házi sütiket szépen feldíszített csinos üvegben vagy dobozban tehetjük a karácsonyfa alá.

Bővebben...

2017. január 04. Életmód

A bolti müzlik sokszor olyan kalóriadúsak, hogy nem is sejtjük, a valódi értékes összetevők mellett sokszor lisztet és finomított cukrot is tartalmaznak. A gyümölcsösnek hirdetett müzliben pár százaléknyi a gyümölcs, az is szárított vagy kandírozott formában. A zabpelyhet és magvakat érdemes külön megvenni, mert könnyű elkészíteni a saját kásánkat, amit aztán friss gyümölcsökkel dobhatunk fel. Sőt, fogyaszthatjuk sósan is.

Bővebben...

2016. október 10. Blog

A hálaadás (thanksgiving) észak-amerikai ünnep. A hagyományok szerint az őszi betakarítások után adnak hálát a termésért.  Az Amerikai Egyesült Államokban, ahol az egyik legfontosabb ünnepnek számít, november hónap negyedik csütörtökjén, Kanadában pedig október második hétfőjén tartják. Ilyenkor összejönnek, mindenki hazarepül a világ minden tájáról, és roskadásig megterített asztal körül ünnepelnek a családok. A főszereplő a pulyka, a sütőtök, az édes burgonya, az áfonya és más finomságok.Ha mi nem is ünnepeljük itthon a hálaadást, azért egy finom vacsorát vagy ebédet összehozhatunk.