Főételek

Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Bővebben...

2017. április 22. Főételek

Beindult a spárgaszezon! Érdemes jól bevásárolni a zöld vagy fehér spárgasípokból. Nemcsak finom, de nagyon egészséges koratavaszi csemege.

Bővebben...

2016. december 28. Főételek

A népi hagyomány szerint ha az újév első napján lencsét és más száraz hüvelyes zöldségféléből készült ételt fogyasztunk, gazdag és szerencsés újév köszönt ránk.

Bővebben...

2017. április 16. Főételek

A legfinomabb fűszer a bárányhúshoz a fokhagyma és a rozmaring. Érdemes kipróbálni a levendula virágját, a zsályalevelet és a tárkonyt is. Pácoláshoz használjatok pár evőkanál natúr joghurtot, meglátjátok, mennyire omlós és puha lesz tőle a hús.

Bővebben...

2016. december 21. Főételek

Az IKEA-ban mindig kipróbálhatunk valami különlegeset. Bátran keverjük a sós és édes ízeket, és aztán megnyalhatjuk mind a tíz ujjunkat. Ünnepekkor van a svéd asztalon a sült sonka, amit most elkészítünk, sült almával, fűszeres sütőtökkel tálaljuk.

Bővebben...

2017. április 11. Főételek

A Húsvét a második legnagyobb kajálós ünnepünk. Sonka, tojás, torma, bárány, foszlós kalács kerül az ünnepi asztalra. Húsvét hétfőjén viszont a lányoknak kell kitenni magukért. Mivel is kínáljuk meg a locsoló legényeket? Van néhány ötletünk, hogy a gyomor se korogjon.

Bővebben...

2016. november 01. Főételek

Újra előkerülnek a rég elfeledett ételek, ám egészen új köntösbe burkolóztak. Most például libaköntösbe. Még a cékla is libabőrös lesz tőle. Hajrá Márton-nap!