Tavaszias ízek a tányéron. A torma pikáns íze jól harmonizál ebben a fogásban az alma édes-savanykás ízével és a friss ropogós retekkel.
 
Hozzávalók: 3 db csirkemellfilé, 2 db zöld alma, 2 evőkanál vaj, fél csokor újhagyma, 1 darab torma, 3 dl tejszín, darált bors, só, fél citrom leve, fél csokor retek, 1 csokor friss petrezselyemzöld
 
tormas csirke650
 
Vágjuk a csirkemellfilét falatnyi csíkokra. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat vagy olívaolajat, majd tegyük bele a csirkehúst. Erős lángon piírtsuk meg. Tegyük hozzá a felcikkezett almát, a felkarikázott újhagymát és a felkarikázott retket. Pirítsuk még együtt egy percig, utána öntsük rá a tejszínt. Ízesítsük sóval, citromlével és darált borssal. A legvégén tegyük bele a lereszelt tormát és az összevágott petrezselyem zöldjét. Párolt rizzsel kínáljuk
 
tormas csirke2