Receptjeim

Hogyan vidíthatnál fel bennünket?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Bővebben...

2017. március 22. Desszertek

Ha Skóciában kérsz pogácsát, ne lepődj meg, ha édeset kapsz. Scone észak-skóciai kisváros, valamikor Skócia fővárosának tekintették, hiszen itt koronázták a skót uralkodókat. A városról kapta a nevét az édes pogácsa, amely sütőporral vagy szódabikarbónával készül, így nem kell keleszteni. Gyorsan elkészül, és nagyon sokféle gyümölccsel variálható. Nem túl édes, vajjal, lekvárral vagy vanília szósszal tálalva az ötórai teázás megkoronázója lehet.

Bővebben...

2017. február 10. Desszertek

Készüljetek! Hamarosan ránk köszönt a palacsinta nap!! Ahhoz, hogy húshagyó kedden meg tudjátok ünnepelni a palacsinta napját, sütnötök kell belőle jó párat. Érdemes a Lekvárosház oldalát is követni, mert különleges akciókkal, nyereményjátékkal várunk Benneteket.

Bővebben...

2017. március 09. Előételek

A divatos medvehagyma és finom lágy kecskesajt segítségével remek előételt tudunk varázsolni asztalunkra. Tálaljuk friss salátával, adjunk mellé frissen kisült kenyeret és paprikakompótot.

Bővebben...

2017. január 25. Befőzés

Télen lekvárfőzés? Igen, a szezonális citrusfélékből kitűnő dzsemet varázsolhatunk. Narancs- és citromlekvárt főztünk egy tévéműsorban a minap, ti is kipróbálhatjátok a recepteket. Fontos, hogy kezeletlen héjú, lehetőleg bio gyümölcsöket használjatok a lekvárokhoz.

Bővebben...

2017. február 15. Előételek

Nézzétek meg, hogy tekerik Pekingben a palacsintát. Kacsa helyett én sertés szűzpecsenyét sütöttem tölteléknek, de maradék sültekből is el lehet készíteni. A mártáshoz ajánljuk füstös szilvalekvárunkat, melyet a Lekvárosházból tudtok megrendelni.

Bővebben...

2017. január 17. Desszertek

Nincsen farsang fánk nélkül! Az igazi szalagos fánk frissen a legfinomabb, baracklekvárral, porcukorral meghintve. Egyik hideg nap nekiláttam és bedagasztottam egy adag fánktésztát. Szépen megkelt és ez sült ki belőle.