Receptjeim

Engedd, hogy más fizessen helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Bővebben...

2017. november 16. Befőzés

Saját készítésű ajándék, amivel meglepheted szeretteidet akár karácsonyra. Még van idő, hogy nekilássatok az elkészítésének. Egyszerű és különleges csemege akár a karácsonyfa alá is.

Bővebben...

2017. október 17. Főételek

Múlt héten meghívást kaptam a Vecsési Káposztafesztiválra. Igazán kitettek magukért, megszámlálhatatlan fajta káposztás étel rotyogott az üstökben, a kiállítók nagy hordókból kínálták a savanyított finomságokat. A fesztivál hangulata és az ajándékba kapott csúcskáposzta ihletett egy régi, nagymamám idejéből származó étel elkészítésére. Pulutykát főztem.

Bővebben...

2017. november 08. Főételek

Újra előkerülnek a rég elfeledett ételek, ám egészen új köntösbe burkolóztak. Most például libaköntösbe. Még a cékla is libabőrös lesz tőle. Hajrá Márton-nap!

Bővebben...

2017. szeptember 27. Levesek

A sűrű melegítő levesek nagyon kedveltek az őszi-téli időszakban. Ez az olasz eredetű zöldséges leves a csipkebogyótól lesz nagyon különleges, de van benne bab, sütőtök és illatos fűszernövények is.

Bővebben...

2017. október 29. Befőzés

Az ősz legfinomabban illatozó gyümölcséből készítünk lekvárt, melyet paradicsommal és körtével teszünk még izgalmasabbá. A piros gyümölcs íze nem uralkodik erőteljesen a lekvárban, inkább csak egy kis színt ad annak. Amennyiben valaki sajtokkal vagy húsételekkel szeretné párosítani, akkor tanácsos hozzáadni pár karika friss chilit, és néhány csepp citromlevet.

Bővebben...

2017. szeptember 15. Desszertek

Rozmaringgal házasítottam a gyümölcsöket, fenséges íz lett belőle.