Befőzés

Sír a cica miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Bővebben...

2020. április 02. Befőzés

Füstölt sonkához illő mustáros rebarbaralekvárt készítettünk a FEM3 délelőtti műsorában. A savanykás rebarbara és a mustár fűszeres íze remekül kiegészíti a füstölt ízeket. Érdemes kipróbálni. Videónkon megnézheted, hogyan készül.

Bővebben...

2019. október 02. Befőzés

Itt az ideje, hogy a már kapható zamatos birsalmából eltegyünk télire. Egyszerű lekvárreceptemet osztom meg veletek. Használjátok palacsintához, süteményekhez, és próbáljátok ki libamájhoz, sajtokhoz és pástétomokhoz is!

Bővebben...

2020. február 02. Befőzés

Télen lekvárfőzés? Igen, a szezonális citrusfélékből kitűnő dzsemet varázsolhatunk. Narancs- és citromlekvárt főztünk egy tévéműsorban a minap, ti is kipróbálhatjátok a recepteket. Fontos, hogy kezeletlen héjú, lehetőleg bio gyümölcsöket használjatok a lekvárokhoz.

Bővebben...

2019. szeptember 10. Befőzés

Az indiai konyhából származó fűszeres lekvárt, chutney-t készítünk körtéből, mely a sok illatos fűszertől lesz igazán pikáns.

Bővebben...

2019. október 22. Befőzés

Az ősz legfinomabban illatozó gyümölcséből készítünk lekvárt, melyet paradicsommal és körtével teszünk még izgalmasabbá. A piros gyümölcs íze nem uralkodik erőteljesen a lekvárban, inkább csak egy kis színt ad annak. Amennyiben valaki sajtokkal vagy húsételekkel szeretné párosítani, akkor tanácsos hozzáadni pár karika friss chilit, és néhány csepp citromlevet.

Bővebben...

2019. augusztus 29. Befőzés

A fügét legjobb nyersen elfogyasztani, esetleg egy kis olívaolajjal, szárított sonkával, pikáns sajttal kínálni. Készíthetünk belőle lekvárt, ízesíthetjük narancshéjjal vagy narancslével, aszalt datolyával. Most fügemustárt készítünk belőle, amit sajtokhoz, pástétomokhoz, hideg sültek mellé kínálhatunk. A NolTV videóján meg is nézhetitek, hogy készül.