A nyár kincseit az év hidegebb időszakában is élvezhetjük. Paradicsomból, cukkíniből, padlizsánból készítettünk tésztaszószt, amit tartósítószer nélkül tehetünk el.

Hozzávalók: 2 db padlizsán, 3 db cukkíni, 2-3 kg paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 dl olívaolaj, friss bazsalikom- és oreganó levél, só

Vágjuk kis kockákra a cukkínit és a padlizsánt. Forrósítsuk fel egy nagy lábasban az olívaolajat, majd tegyük bele az összekockázott zöldségeket. Erős lángon pirítsuk meg. A paradicsomokat dobjuk forrásban lévő vízbe egy percre, szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe, és húzzuk le a héjukat.

 szosz650

Tegyük a megsült zöldségekhez az összezúzott fokhagymát, pirítsuk még egy percig, utána tegyük bele a kis kockákra felvágott hámozott paradicsomot. Fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, ízesítsük sóval. Ha szeretjük a csípőset, chilit is tehetünk bele.

Főzzük közepes lángon, míg sűrű szószt nem kapunk. Töltsük a forrásban lévő mártást üvegekbe, zárjuk le azonnal, majd állítsuk fejre öt percre. Ha kihűlt, mehet a kamrába. Tehetünk rá saját címkét is.

 szosz2 650

A befőzési kellékeket megrendelheted boltunkban. A csomagot belvárosi boltunkban is átveheted, ha oda kéred.

Nézd meg a recept videóját is!