Céklát ne csak savanyúságnak készítsétek el tormával! Próbáljátok ki rizottónak, tetején kecskesajt darabkákkal! Bíborító ajánlat!

Hozzávalók:

 

  • 500 gr cékla
  • 15 ml olívaolaj
  • 1 db hagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 500 ml rizottó rizs
  • 1,25 liter zöldség alapleves
  • só, bors
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 125 gr kecskesajt
  • 50 gr vaj

Céklás rizottó

A céklákat mossuk meg alaposan, majd főzzük puhára. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra. Egy nagy lábasba hevítsük fel az olíva olajt, tegyük bele az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és dinszteljük pár percig.

Adjuk hozzá a rizottó rizst, és az alapleves egyharmadát, majd állandó kevergetés mellett főzzük. Amikor elfőtte a levet, adjunk hozzá még egy keveset az alaplevesből. Kóstoljuk meg, ha a rizs még nem elég puha, a leírt mennyiségű folyadék mellett kevés vizet is adhatunk hozzá.

Ha a rizs puha, keverjük bele az összekockázott céklát és pár perc alatt forraljuk össze. A legvégén friss vajat keverjünk bele. Tálaláskor morzsoljunk rá friss kecskesajtot, szórjunk rá összevágott petrezselyemzöldet. A rizottónak folyósnak kell lennie mint egy főzelék.

Kitűnő húsnélküli étel, de sült csirkével és grillezett hallal is fogyaszthatjuk.