Szeretnél valami újdonságot kipróbálni? Vegyél egy kis bárányhúst, gyújtsd be a kerti sütőt, és kápráztasd el a vendégeket ezzel a fogással.

Hozzávalók négy személyre:

 

  • 1 kg báránycomb
  • 1 teáskanál szárított levendulavirág
  • 1 csokor friss rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál méz
  • só, darált feketebors
Levendulás bárány-nyárs


A báránycombról vágjuk le a faggyús részeket, majd szeleteljük fel két centis kockákra. Tegyük egy tálba, reszeljük rá a fokhagymát, adjuk hozzá a mézet, a levendulavirágot, az összevágott rozmaring levelet. Daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, mézzel és ízesítsük kevéske sóval. Keverjük jól össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.

Fűzzük fel húst bambuszpálcára, tehetünk közé lilahagymát és cukkíni szeleteket is, majd felforrósított serpenyőben, vagy kerti grillsütőben süssük mindkét oldalát pirosra.

Körítsük csőben sütött burgonyával, grillezett zöldségekkel vagy kuszkusszal.