Rozmaringgal házasítottam a gyümölcsöket, fenséges íz lett belőle.

Hozzávalók:

 Rozmaringos szirupban párolt őszi gyümölcsök

Egy lábasba öntsünk 3 deciliternyi vizet, tegyük bele a cukrot, a fahéjat, a félbevágott vaníliarudakat és a kinyomott citrom levét és héját. Öntsük hozzá a bort, forraljuk legalább öt percig, majd adjuk hozzá a meghámozott és negyedekbe vágott körtét, a negyedekbe vágott őszibarackot és ringlószilvát. Lassú lángon pároljuk 5-6 percig, majd vegyük le a tűzről és a lábasban hagyjuk kihűlni.

 Rozmaringos szirupban párolt őszi gyümölcsök

Tálaljuk leveses tányérokba, tetejére egy-egy gombóc vaníliafagylaltot kanalazzunk.

Ebben a filmben az első résznél láthatjátok, hogyan készül!

Kapcsolódó link: