Egy igazán omlós és finom keksz elkészítését mutatjuk be nektek. Édes és mogyorós is, igazi nassolnivaló. Húsvétra is ajándékozhatjuk, színes szalagokkal átkötött üvegekben.

 
mogyoróvajas keksz

Hozzávalók: 230 g szobahőmérsékletű vaj, 200 g cukor, 150 g barna cukor, 2 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 250 g mogyoróvaj (darabos), 390 g liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál só

 mogyoróvajas keksz

 

Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, a  vaníliás cukrot, a sót, majd elektromos habverővel vagy keverőlapáttal habosítsuk fel. Lassan adagoljuk hozzá a cukrokat és ezzel is keverjük még pár percig. Kanalazzuk bele a mogyoróvajat, adjuk hozzá egyenként a tojásokat is. Egy kis tálba mérjük ki a lisztet, tegyük hozzá a sütőport és a szódabikarbónát, kissé keverjük össze. A lisztet kanalanként adagoljuk a vajas keverékhez és jól dolgozzuk össze.

mogyoróvajas keksz
Tegyünk két nagy tepsi aljára sütőpapírt, nedves kézzel formázzunk dió nagyságú ovális hengereket a tésztából. Tegyük egymás mellé, úgy, hogy elegendő helyet hagyjunk nekik.
Villával nyomkodjuk meg a tetejüket, hogy szép csíkosak legyenek. Tegyük a keszeket az előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük körülbelül 15-20 percig, míg szép pirosak nem lesznek.

Hagyjuk kihűlni, majd fogyasztásig tároljuk nagy lezárható öblösüvegekben.