Aki még nem kóstolta, készítse el! Sláger sütemény, egészséges alapanyagokból. Nekem nagyon ízlik.
Hozzávalók (1 pohár = 250 ml):- 1,5 pohár liszt
- 2 ml szódabikarbóna
- 2 pohár zabpehely
- 1 pohár barnacukor
- 1 pohár Rama
- 1 csomag vaníliás cukor
- 60 dkg meggy
- 4 evőkanál keményítő
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál mandulalikőr
- 150 g cukor
- 2 evőkanál citromlé.
A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel.
A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni.
Kivajazott és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 20-25 percig sütjük.