Mandulás-vajas lágy tésztába kerül a mézédes, nagy szemű cseresznye. Sütéskor egyneművé válva várják, hogy az éhes gyomrot elkényeztessék.

200 gramm lisztből, 1 csipet sóból, 100 gramm cukorból, 1 csomag vaníliás cukorból, 100 gramm vajból és 3 tojássárgájából gyúrjunk tésztát. Tegyük pár órára a hűtőbe pihenni.

Cseresznyés mandulapite 

Egy keverő edénybe tegyünk 100 gramm szobahőmérsékletű vajat, elektromos habverővel keverjük habosra. Adagoljunk apránként hozzá 100 gramm cukrot, 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, 100 gramm mandulaőrleményt, 1 csipetnyi sót.

Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél centi vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt, 25 centiméteres, kerek vagy tégla alakú sütőformát.

A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjunk a tetejére 400 gramm kimagozott cseresznyét. Használhatunk fagyasztott cseresznyét vagy meggyet is.
Előmelegített, közepesen meleg 170 fokos sütőben süssük 40-50 percig.