Karácsonyi ajándéknak is remek ez a finom téli lekvár. Kenjétek palacsintába, csorgassátok meg a fagylaltot vele, vagy pirított és vajjal megkent kenyérre kenve élvezzétek a nem hétköznapi ízét.

Hozzávalók:

  • 2 kg mandarin
  • 1 csomag lekvárzselésítő (2:1)
  • 50 dkg cukor
  • 6-7 szem szegfűszeg
  • 2 db fahéjrúd
  • 1 vaníliarúd

Fűszeres mandarinlekvár

Hámozzuk meg a mandarinokat (a manadrin héjából készülhet mécses), majd a fehér részeit is szedjük le. Vágjuk a gerezdeket két-három darabba. A magokat távolítsuk el.

Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a lekvárzselésítőt, adjuk hozzá a fűszereket és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el főzni. Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd egy-két perc főzés után szedjük ki a fűszereket.

Fűszeres mandarinlekvár

Töltsük tisztára mosott befőttesüvegekbe a még forrásban lévő lekvárt, azonnal zárjuk le és állítsuk fejre öt percre, így nem kell tartósítószert használnunk. Hűvös helyen évekig eltartható.

Kapcsolódó link: