Befőzés

Engedd meg, hogy bemutassuk a szponzorod!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Bővebben...

2017. május 18. Befőzés

Az eperlekvárt finom fűszerekkel tehetjük még különlegesebbé. Mi most gyömbérrel ízesítettük, de kipróbálhatjátok bazsalikommal, levendulával és marcipánnal is. A befőzéshez szükséges eszközöket megrendelhetitek hozzá a boltunkból.

Bővebben...

2016. szeptember 04. Befőzés

Az idei évben megint bőségesen termett a cukkini. Citromos cukkinilekvárt dunsztoltam belőle jó pár üveggel. Készítettem sütőtökből is lekvárt, melyet a cukkinidzsemmel rétegezve tettem el. Ez utóbbi akár különleges ajándék is lehet.

Bővebben...

2017. május 10. Befőzés

Kezdődik a befőző szezon! Lenne kedvetek mini lekvárosházhoz otthon? Ha igen, akkor bánjatok merészen az idén a különleges fűszerekkel. A sima eperlekvárt ízesíthetjük levendulával, bazsalikommal vagy akár marcipánnal is. A szintén kora tavaszi rebarbarából pedig pikáns mustáros grillszószt vagy vegyes gyümölcsös lekvárt is főzhetünk. Kaldeneker György eredeti ötletei következnek.

Bővebben...

2016. július 24. Befőzés

Új videónkon kedvenc gyömbéres chiliszószomat készítem el, melybe bele lehet tunkolni a grill csirkét, a rántott halat, a grillezett sajtokat, de saláta dresszinghez is lehet használni. A szósz tartósítószer nélkül eltartható a szokásos fejre fordítós módszerrel. Kápiából, kaliforniai paprikából de akár pirosra beérett lecsó paprikából is elkészíthető.

Bővebben...

2017. január 25. Befőzés

Télen lekvárfőzés? Igen, a szezonális citrusfélékből kitűnő dzsemet varázsolhatunk. Narancs- és citromlekvárt főztünk egy tévéműsorban a minap, ti is kipróbálhatjátok a recepteket. Fontos, hogy kezeletlen héjú, lehetőleg bio gyümölcsöket használjatok a lekvárokhoz.

Bővebben...

2016. július 14. Befőzés

Hogyan készítsünk paprikalekvárt úgy, hogy tartósítószer és adalékanyagok nélkül is évekig elálljon, és a konyhát se kelljen újra festeni? Most megmutatjuk. A paprikalekvárt sajtokhoz, pástétomokhoz, grill ételekhez, szendvicsekhez fogyasztjuk.