Kaldeneker György médiaszakács weboldala: receptek, fotók, ötletek

2014. július 31. csütörtök - Oszkár névnapja
Címlap Receptjeim Befőzés Birsalmalekvár egyszerűen: péksütihez vagy szárnyasok mellé

Birsalmalekvár egyszerűen: péksütihez vagy szárnyasok mellé E-mail Nyomtatás

Itt az ideje, hogy a még kapható zamatos birsalmából eltegyünk télire. Egyszerű lekvárreceptemet osztom meg Veletek. Használjátok palacsintához, süteményekhez, és próbáljátok ki libamájhoz, sajtokhoz és pástétomokhoz is!

Hozzávalók:

Birsalmalekvár 

A gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki. Aprítsuk fel egy-két centis darabokra. Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje. Állandóan kevergetve főzzük körülbelül egy órán keresztül.

Ha a gyümölcsök már puhák, burgonyanyomóval törjük össze. Adjuk hozzá a citromok levét is. Akkor jó a lekvárunk, ha a fakanálról már nem csurog le. Ha elkészültünk vele, töltsük tisztára mosott üvegekbe, zárjuk le azonnal és öt percre fordítsuk fejre.

 Birsalmalekvár

Kenhetjük vajjal megkent péksüteményre, tálalhatjuk sült liba és kacsamáj mellé, de nagyon jól kiegészítheti vadételeinket is. Sajtok fenséges kísérője is lehet.

 
Kapcsolódó cikkek:
Szóljon hozzá!
Ossza meg Ön is tapasztalatát a fentiekkel kapcsolatban, vagy egészítse ki az írást.
A hozzászóláshoz, kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon!


Könyvajánló

Levendárium, album ajándékdobozban levendulaolajjal