A mozzarellát nem csak paradicsommal élvezhetjük. A nyár gyümölcsei is jól kijönnek vele, hát még az isteni friss zöldfűszerek!
Hozzávalók 4 személyre: 2 db kisebb méretű sárgadinnye, 2 csomag mozzarella golyó, 1-1 ág friss rozmaring, oregánó, bazsalikom, snidling, őrölt feketebors, 4 evőkanál olívaolaj, fél citrom leve
A mozzarella golyókat tegyük szűrőedénybe, várjunk míg a savó jól lecsepeg, majd tegyük egy tálba. Aprítsuk össze a megmosott fűszerek leveleit, majd szórjuk a sajtra. Őröljünk rá borsot, csorgassunk rá olívaolajat és citromlevet. Forgassuk jól össze és tegyük pár órára a hűtőbe.
Vágjuk kétfelé a dinnyéket, kanállal szedjük ki a magot, majd cikkezzük fel. A cikkekből éles késsel vágjuk ki a dinnye húsát, majd daraboljuk háromba. Rendezzük el nagy tányérokon, tetejére tegyünk a fűszeres sajtgolyókból, csorgassuk meg az egészet olívaolajjal, daráljunk rá borsot. A tányérokat díszítsük friss fűszerágakkal.