A zöldspárgát egyszerű, gyors és tartalmas salátába is vegyíthetjük.

Hozzávalók: 2 csokor zöldspárga, 4 kemény tojás, 4 paradicsom, 1 narancs, fél citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors

A spárgák végét vágjuk le, majd aprítsuk háromcentis darabokra. Mossuk meg többször bő vízben. Forrásban lévő sós vízben főzzük három percig, majd azonnal szedjük át egy hideg vízzel telet edénybe. Ha kihűlt, tegyük szűrőedénybe és csepegtessük le jól.

Tojásos zöldspárgasaláta


Tegyük egy nagy salátás tálba, adjuk hozzá a felcikkezett paradicsomokat, a meghámozott és gerezdjeire szedett narancsot. Csorgassuk meg az olívaolajjal, a citrom levével, ízesítsük sóval és őrölt borssal.

Óvatosan keverjük össze, majd a tetejére ízlésesen rendezzük el a keményre főzött és felcikkezett tojásokat.