Ez a leves is kitűnő bazsalikomos hűsítő lehet a meleg nyári napokon. Próbáld ki!

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 db burgonya
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 evőkanál bazsalikom pesztó
  • 5 dl tej
  • só, darált bors
  • fél maréknyi dióbél

 Pesztós cukkinileves

A cukkinit mossuk meg jól, majd vágjuk karikákra. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd fonnyasszuk meg benne az összezúzott fokhagymát. Tegyük hozzá a felszeletelt cukkinit és a meghámozott, összekockázott burgonyát.

Ízesítsük sóval, leveskockával, daráljunk rá borsot, majd lefedve pároljuk körülbelül 5 percig. Engedjük fel a tejjel és a körülbelül ugyanannyi vízzel, kanalazzuk hozzá a pesztót, szórjuk bele a diót és tegyük hozzá az összevágott bazsalikomot.

Főzzük még öt-hat percig, utána kézi mixerrel pürésítjük. Hűtsük le jól és jéghidegen tálaljuk.