Igazi kortyolgatós zöldségleves, egy kis tejszínnel megbolondítva. Pirítóst kínálj hozzá!

Hozzávalók: 7 pritamin (vagy piros kaliforniai) paprika, 2 evőkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál friss gyömbér, 1 teáskanál római kömény, 5 szál sárgarépa, 2 teáskanál cukor, 425 g paradicsompüré, 6 dl víz, 300 ml tejszín, só, fehér bors

A pirospaprikákat 250 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a paprika héját lehúzzuk, magházát eltávolítjuk. Forró olajban a hagymákat, gyömbért, fűszermagokat megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és paprikahúst, sóval, fehér borssal ízesítjük, majd puhára pároljuk.

Sültpaprika-krémleves

Felöntjük vízzel vagy zöldséglevessel, hozzáadjuk a paradicsompürét, cukrozzuk. Legalább 15-20 percig főzzük. Merülőmixerrel pürésítjük, szitán átpasszírozzuk. A végén tejszínnel dúsítjuk.