Tápláló és hűsítő levest készíthettek finom mézédes eperből. Jól behűtve jól fog esni a meleg napokon. Egy-egy gombóc vanília fagylalttal a tetején igazi csábító finomság.

 

Hozzávalók: 4 dl tej, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, cukor, citromlé, eper, fél pohár tejszín.

Forraljunk fel 4 dl tejet, adjunk hozzá kis darabokban 1 evőkanál vaj és 1 evőkanál liszt keverékét. Forraljuk jól össze, és hűtsük le jól.

Hideg eperkrémleves

Tisztítsuk meg az epret, mossuk meg alaposan, tegyünk félre belőle egy marékkal. A besűrített tejet a maradék becukrozott eperrel, citromlével, vaníliával és fél pohárnyi tejszínnel turmixoljuk össze. Finomlyukú szitán szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Jól lehűtve tálaljuk, a maradék eperrel, tejszínhabbal, mentalevéllel díszítsük.