A tálkákba mert levest reszelt parmezán sajttal is megszórhatjuk.
Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 1 db cukkini, 1 db piros kaliforniai paprika, 3 szál zellerszár, 5 dkg vadrizs, 1 db zöldségleves kocka, só, bors, 2 evőkanál olívaolaj, 1 db vöröshagyma
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a felkarikázott sárgarépát. Közepes erősségű lángon pároljuk pár percig, utána öntsük fel körülbelül másfél liternyi vízzel. Adjuk hozzá a felszeletelt cukkínit, a zellerszárat, a vöröshagymát és a paprikát. Ízesítsük sóval, kevéske darált borssal és leveskockával. Lassú tűzön főzzük 6-7 percig. Vigyázzunk, ne főzzük túl a zöldségeket, számoljunk azzal, hogy még a forró levesben is puhulnak.
Egy másik kis fazékba forraljunk fel sós vizet, szórjuk bele a vadrizst, és mérsékelt lángon körülbelül fél óra alatt főzzük puhára. Szűrjük le, és tálaláskor tegyük az elkészült zöldséglevesünkbe.