Kaldeneker György médiaszakács weboldala: receptek, fotók, ötletek

2014. december 21. vasárnap - Tamás névnapja
Kaldeneker Lekvárosház
Címlap

Tárkonyos répapüré E-mail Nyomtatás

A sárgarépa nemcsak a húslevesben nagyon finom. Könnyen elkészíthető köret is varázsolható belőle. Fincsi, én tanúsíthatom.

Tárkonyos répapüré

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sárgarépa
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál szárított tárkony

Hámozzunk meg a sárgarépát, vágjuk karikákra, majd sós vízben főzzük puhára. Ha elkészült, szűrjük le a főzőlevétől, tegyünk rá a vajat, szórjuk meg tárkonnyal, és kézi mixer segítségével pürésítsük. Remek kiegészítője grillezett halaknak, csirkéből és pulykából készült sülteknek, vagy akár roston sütött sajtoknak.

 


Kapcsolódó cikkek:
Szóljon hozzá!
Ossza meg Ön is tapasztalatát a fentiekkel kapcsolatban, vagy egészítse ki az írást.
A hozzászóláshoz, kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Könyvajánló

Levendárium