Egy pohárnyi pezsgővel készítve igazi szilveszteri körete lehet a malacsültnek.

Hozzávalók: 2-3 evőkanál étolaj, 3-4 evőkanál kristálycukor, 1 kisebb fej vöröskáposzta, só, őrölt kömény, őrölt bors, babérlevél, szegfűbors, 2-3 fahéjrúd, 3 dl száraz vörösbor, 2 dl vörösborecet

Öntsük egy nagy lábasba az étolajat és a kristálycukrot. Addig hevítsük, míg a cukor aranybarnára nem pirul. Adjuk hozzá a felszeletelt vöröskáposztát. Sóval, őrölt köménnyel, kevéske őrölt borssal, pár levél babérral, szegfűborssal és a fahéjrúddal fűszerezzük. Öntsük alá a vörösbort is. Fedővel letakarva, körülbelül 10-12 percig pároljuk. Ha a káposzta megpuhult, a vörösborecettel tegyük pikánsabbá.

Fahéjas párolt káposzta


Vághatunk a káposzta közé felszeletelt almát, birsalmát vagy körtét is, és ezzel pároljuk együtt.

Elegáns köret narancsos kacsasülthez

A megtisztított almákat vájjunk ki karalábévájóval vagy kávéskanállal. Kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk meg barnacukorral. A magház helyét töltsük meg a fahéjas káposztával, majd 10 percre tegyük forró sütőbe.