Ebben a curry-s ételben 1:1 arányban házasítottam az ananászt a csirkehússal. Isteni párosítás!
Hozzávalók:
- 1 db érett ananász
- 20 dkg csirkemellfilé
- 1 teáskanál curry fűszerkeverék
- 1 csokor korianderlevél
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, darált bors
- 1,5 dl tejszín
Éles késsel vágjuk le az ananász két végét, majd óvatosan hámozzuk meg. Vágjuk hosszában cikkekre, a közepében található fás eret is metsszük ki, majd daraboljuk falatnyi darabkákra.
A csirkemell húst vágjuk ujjnyi csíkokra, tegyük egy kis tálba, csorgassuk meg olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot.
Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a csirkemell csíkokat, majd erős lángon állandóan kevergetve pároljuk pár percig. Ha a hús széle kezd pirosodni, vegyük le a tűzről és szedjük ki a húst egy tálkába. Tegyük a feldarabolt ananászt a serpenyőbe, majd ezt is erős lángon süssük. Ha szükséges, még adjunk hozzá vajat.
Ha az ananász kezd pirulni, szórjuk rá a curry keveréket, forrósítsuk vele össze, majd öntsük rá a tejszínt. Tegyük vissza a serpenyőbe a megsült húscsíkokat. Szórjuk meg összecsapkodott korianderlevéllel, forraljuk jól össze és azonnal tálaljuk.
Körítésnek párolt rizst készítsünk hozzá.