Ebben a curry-s ételben 1:1 arányban házasítottam az ananászt a csirkehússal. Isteni párosítás!

Hozzávalók:

  • 1 db érett ananász
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 1 teáskanál curry fűszerkeverék
  • 1 csokor korianderlevél
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, darált bors
  • 1,5 dl tejszín
Ananászos csirke


Éles késsel vágjuk le az ananász két végét, majd óvatosan hámozzuk meg. Vágjuk hosszában cikkekre, a közepében található fás eret is metsszük ki, majd daraboljuk falatnyi darabkákra.

A csirkemell húst vágjuk ujjnyi csíkokra, tegyük egy kis tálba, csorgassuk meg olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot.

Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a csirkemell csíkokat, majd erős lángon állandóan kevergetve pároljuk pár percig. Ha a hús széle kezd pirosodni, vegyük le a tűzről és szedjük ki a húst egy tálkába. Tegyük a feldarabolt ananászt a serpenyőbe, majd ezt is erős lángon süssük. Ha szükséges, még adjunk hozzá vajat.

Ha az ananász kezd pirulni, szórjuk rá a curry keveréket, forrósítsuk vele össze, majd öntsük rá a tejszínt. Tegyük vissza a serpenyőbe a megsült húscsíkokat. Szórjuk meg összecsapkodott korianderlevéllel, forraljuk jól össze és azonnal tálaljuk.

Körítésnek párolt rizst készítsünk hozzá.