Összeszedtem a wokban legegyszerűbben elkészítő, de különleges húsételeket. Íme a választék!
Mogyorós csirke
20 dkg csirkemell ujjnyi csíkokra vágva, 2 szál összevágott angolzeller, 1 db zöldpaprika, 2 db pak-choi (spenótlevéllel vagy kínai kelkáposztával helyettesíthető), fél maréknyi összetört sós mogyoró, gyömbér, fokhagyma, szójaszósz.Ha a fenti hozzávalókat összepirítottuk, 20 dkg tojásos kínai tésztával keverjük össze.
Édes-savanyú sertés
20 dkg sertés szűzpecsenye, 1-1 db zöld és piros kaliforniai paprika, pak-choi, maréknyi szójacsíra, mogyoró, diónyi gyömbér, 1 gerezd fokhagyma. Az édes-savanyú szószhoz: 1 dl csirkeleves, 2 evőkanál paradicsompüré vagy ketchup, 4 evőkanál kínai rizsecet vagy almaecet, 1 doboznyi konzerv ananász. Párolt rizzsel tálaljuk.
Osztrigaszószos marha
20 dkg csíkokra vágott marha vesepecsenye, 1 szál sárgarépa, 25 dkg felszeletelt shiitake gomba (szárított is lehet), 1 maréknyi spenótlevél, összetört sósmogyoró, 3 evőkanál osztrigaszósz, gyömbér, fokhagyma. Üvegtésztával tálaljuk.
Szecsuani rák
25 dkg angolzeller felvágva, 1 doboz vízigesztenye szeletelve, 1 db zöldpaprika, spenót vagy pak-choi, maréknyi sós mogyoró, 40 dkg nyers királyrák farok, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 evőkanál világos szójaszósz, 2 gerezd fokhagyma, diónyi gyömbér. Párolt rizs legyen a körete.