Egyszerűen elkészíthető, mégis dekoratív előétel a tonhal kedvelőinek. Salátalevelekkel, petrezselyemzölddel tálaljuk.

Hozzávalók: 6 db közepes nagyságú paradicsom, 1 doboz tonhalkonzerv, 3 evőkanál majonéz, 2 evőkanál mustár, 3 db keményre főtt tojás, 1 szál újhagyma, 1 evőkanál citromlé, őrölt fehérbors, só

A megmosott paradicsomok tetején éles késsel vágjunk cikk-cakk bevágásokat. Ha körbeértünk, óvatosan vegyük le a felső részét. Teáskanállal vegyük ki a magházat.

Tonhalsalátával töltött paradicsom


A tonhalkonzervet csepegtessük le a felesleges olajtól, majd tegyük egy tálkába. Adjuk hozzá a kis darabokra összevágott főtt tojást, újhagymát és a majonézt. Ízesítsük mustárral, citromlével, őrölt fehér borssal és sóval.

Óvatosan keverjük össze, majd töltsük meg vele a kivájt paradicsomokat, és helyezzük vissza rá a tetejét.