Krémhez: 8 dkg étkezési keményítő, 5 db tojás sárgája, 1.5 dl tejszín, 20 dkg cukor, csipetnyi só, másfél deciliter friss citromlé, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál vaj, 40 dkg szeder.
Tésztához tegyük egy keverőtálba a vajat, porcukrot, sót és a citromhájat. Elektromos habverővel keverjük addig még könnyű és habos lesz. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, keverjük jól össze, majd kanalazzuk bele a lisztet, tejet és a kókuszreszeléket. Dolgozzuk jól össze, és pihentessük egy órán keresztül a hűtőben.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, fél centi vastagságúra, majd béleljünk ki vele egy nagy peremes tortaformát. Ha nehezen boldogulunk a tésztával, mert szakadozik, akkor kis darabokkal foltozzuk ki. Készíthetünk kis tortácsákat is, a tésztából nagy vizes pohárral kiszaggatott lapokkal béleljünk ki muffin sütőformák alját.
Előmelegített sütőben 160 fokon süssük 10-12 percig, még pirulni kezd. Ha a tészta felpúposodik sütés közben, és késsel szúrjuk meg, hogy a levegő ki tudjon jönni alóla. Ha elkészült hagyjuk kihűlni.
A krémhez öntsük egy fém keverőtálba a keményítőt, tojások sárgáját, tejszínt, sót, cukrot, citromlevet és a reszelt citromhájat. Tegyük vízgőz fölé, és állandóan kevergetve addig hevítsük, még sűrű krém lesz belőle. Még melegen töltsük meg vele a megsütött tésztát, tegyük a hűtőbe pár órára, hogy megdermedjen, majd csak utána tegyük rá a szederszemeket.