Mivel lepjük meg nőismerősünket? Ezzel a finom édességgel például.

Hozzávalók: 450 g fehér csokoládé, 3 tojás, 1 evőkanál zselatin, 0,5 liter tejszín kemény habbá verve

 

Fehércsokoládé-hab


Vízgőz felett, kevergetés mellett olvasszuk meg a csokoládét. Egy nagy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat. A zselatinra öntsünk két evőkanálnyi hideg vizet, várjuk meg amíg felszívja, és tegyük a tojások mellé.

Egy nagy lábasban forraljunk fel vizet, tegyük a tetejére a tojásos keverőtálat, majd habverővel a vízgőz felett keverjünk belőle sűrű habot. Vegyük le a gőzről, majd állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a felolvasztott fehér csokoládét. Ha kissé kihűlt, óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá felvert tejszínt.

Öntsük lapos üvegedénybe vagy poharakba, tegyük a hűtőbe legalább fél napra.

Tálaláskor két, melegvízbe mártott evőkanál segítségével formázzunk ovális gombócokat, díszítsük gyümölcsszósszal, keserű csoki szósszal, virágokkal.