Alacsony cukortartalmú szilvalekvárunkat balzsamecettel tettük különlegessé. Ajánljuk rozé kacsamellhez, sajtokhoz, pástétomokhoz. De sütikhez és palacsintába is kiváló. A befőző eszközöket megrendelheted a boltunkban, és akár a belvárosi boltunkban is átveheted.

 
Hozzávalók: 1,5 kg szilva, 1 dl balzsamecet, 30 dkg cukor, 1teáskanál pektin
 

A szilvát mossuk meg és magozzuk ki, tegyük egy lábosba. Adjuk hozzá a cukrot, majd tegyük fel főni. Fél óra alatt jó sűrűre tudjuk főzni. Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e. Egy kis balzsamecettel ízesítsük még.


Ízesíthetjük még rummal, borral, vagy marcipánnal is. Ezeket mindig a főzés végén kell a lekvárhoz adnunk, és már csak 5-6 percig szabad rotyogtatni. A forró lekvárt lekvárbetöltő tölcsér segítségével tisztára mosott üvegekbe töltjük, majd kupakkal lezárjuk. Öt percre fejre állítjuk, így biztosan sokáig eltartható lesz.

balzsamos1 720

Nézd meg a lekvárfőzést videón is!