Meglepő párosítás? Nem, csak tökéletes ízélmény a két édes gyümölcs találkozása a lekvárosüvegben.

 

Hozzávalók: 1,2 kg magozott sárgabarack, 0,6 kg sárgadinnyehús, 3 citrom, 0,5 kg befőzőcukor

 
A sárgabarackot és a dinnyét vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá a befőzőcukrot és keverjük össze.

 

Két citrom héját reszeljük le, és tegyük félre. A citromokat tisztítsuk meg, úgy hogy a fehér héját is vágjuk le. A citromhúst vágjuk kis kockákra, majd azt is tegyük félre.

Sárgadinnyés baracklekvár


Állandó kevergetés mellett forraljuk fel a cukros gyümölcsöt, főzzük három percig, majd adjuk hozzá a citrom lereszelt héját és összevágott húsát. Főzzük még három percig, majd tisztára mosott és lecsepegtetett befőttes üvegekbe töltsük a forrásban lévő lekvárt. Azonnal zárjuk le, majd fordítsuk fejre öt percre. Így tartósítószer nélkül készíthetünk lekvárokat. Visszafordítva azonnal betehetjük az éléskamránkba.