Már hullanak a falevelek, opálos a levegő, reggelente köd telepszik a Belső-tóra, ezernyi színbe öltözik a táj.

2012.Szeptember 22-23.
Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany Batthyány u. 3.

Régi Idők Ízei Levendulás Lekvárfőző Napok

Szeptember végén, a vénasszonyok nyara idején egy ilyen lecsendesedett félszigetre invitáljuk Önöket, mi másért mint hogy szüret helyett levendulás lekvárokat komponáljunk!

Elkapjuk a nyár utolsó sugarait, üvegbe zárva termését. A híres tihanyi levendulával bolondítva immár második alkalommal amolyan tihanyiasan. A tavalyi lekvár főzés sikere vitathatatlan, hiszen azóta levendulás-szilvalekvárunk prémium hungarikum védjegyes termék lett.

Programok sokasága…

Közben mindkét napon számos fellépő gazdagítja a programot, emeli a rendezvény hangulatát. Ha kedvet kapnak akár segíthetnek lekvárt főzni, üvegbe merni, címkézni. Amolyan nagymamás stílust adunk lekváros üvegeinknek, ragaszkodva a hagyományokhoz.

Régi Idők Ízei Levendulás Lekvárfőző Napok

Kalácsfonás, házi sör, lekvárfőzés és persze finomabbnál, finomabb étkek a búboskemence tövében...

Készítünk kemencében kalácsokat, a gyerekeknek kalácsfonást tanítunk, míg az urak levendulás házi sort kortyolgatva figyelhetik hogyan készíti asszonykájuk a csipkebogyó lekvárt. De ezen a napon minden a levendulás finomságokról szól, a szörpökbe is levendula kerül, így megkóstolhatják a levendulás bodzát, a levendula szörpikét. Idős asszonyok kondérban sütnek főznek, kevernek kavarnak azért, hogy a hozzánk látogatók éhesek se maradjanak.

Régi Idők Ízei Levendulás Lekvárfőző Napok

Szerelemlekvár és levendulás otelló, az igazi ínyenceknek

Tudna Ön ellenállni a levendulás otellónak, vagy a szerelemlekvárunknak? Esetleg ezt megfejelve a mámor lekvárnak? Ha kíváncsi ezek ízére, vegye célba Tihanyt, és az Apátságtól egy kőhajításnyira átélheti mindazt az illat, íz , és hangulat orgiát, amit mi kínálunk paraszti környezetben, falusi hangulattal.

Engedje hogy elragadja a múlt... Harapjon bele!

Régi Idők Ízei Levendulás Lekvárfőző Napok

Várjuk szeretettel Tihanyban, szeptember 22-23-án, a Régi Idők Udvarában, ahol a lélek is jóllakik!

Programok részletesen

1. nap – Szeptember 22. – szombat

  • 10.45 megnyitó: Dorogi Gabriella köszönti a vendégeket
  • 11.00 Gyümölcsök kiosztása a főzéshez tárogató muzsika kíséretében, majd a főzés megkezdése
  • 11.30 citerazenekar műsora közben interjúk a főzőkkel
  • 13.00 tihanyi hegyenjárók fellépése kalács fonás-sütés kemencében
  • 14.00 Hun-Kun-Dance fellépése kicsiknek kalácsfonás tanítás, majd sütés kemencében
  • 15.00 Kis Szekund fellépése majd betyáros „asszonyverés” ostoros bemutató betyár módra szalagos fánkok sütése, kóstolója az új lekvárokból.
  • 16.00 Hun-Kun-Dance Fellépése
  • Este a Szegedi tekerőlantosok műsora, és táncház.

2. nap – Szeptember 23. – vasárnap

  • 11.00. Nap megnyitása, majd a lekvár főzésről beszélgetés Papp Zoltánnal és levendulás-lekvárok és a sültek összehangolása, bemutató főzés a séffel.
  • 11.30. Pergő Rozmaring táncegyüttes műsora közben kalácsfonás, szalagos fánk kóstolás különböző levendulás-lekvárokkal. Lekváros kalácsok készítése kóstolása, lekvárfőzés.
  • 14.30. Hun-Kun-Dance műsora. Friss lekvárok kóstolása, Közben Csendül a nóta perdül a tánc Bakács Zoltán népi zenekara cigány nótákat ad elő
  • 15.30 Kisszekund, és a Hegyenjárók műsora „Asszonyverés” Betyáros bemutató
  • 16.30 Hun-Kun-Dance Műsora majd esemény zárása tárogató hangjára.
  • Este a Szegedi tekerőlantosok műsora, és táncház.

Szervező: Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem

GPS adatok: N46.91539 fok, E017.88626 fok
Telefon:+3670-2846705,+3670-4130391