Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.
Kaldeneker György különleges szakács, aki ismeri, az tudja, hogy mindig valami új recepten töri a fejét. Az új ízekkel, fogásokkal, lekvárokkal pedig mindig sikerül megörvendeztetnie a közönségét. Az április 22-én ötvenedik születésnapját ünneplő kedvenc szakácsunkkal ebből az alkalomból beszélgettem.
Sokféle ízesített ásványvizet, italt lehet kapni manapság. Ezek a vizek finomak és drágák, és ha jobban elolvassuk az összetételüket a címkén, meg is lepődhetünk, hogy mik vannak bennük. Ízesített vizet otthon is készíthetünk, csak némi gyümölcs, fűszerek, friss víz és vállalkozó kedv kell hozzá. Receptjeink következnek.
Január 17-18-én ismét együtt főzhetünk az IKEÁ-ban. Biotermékek vására lesz a fenntarthatóság jegyében. Mostani főzőcskénkhez is biotermékeket használunk majd. Mivel hideg van és jól esnek a forró melegítő levesek, ezért olyan leves recepteket mutatunk be, melyeket könnyű elkészíteni és finomak is. Lazacos krumplileves készül ropogós sült hagymával, valamint kéksajtos brokkoli leves is, ezeket kóstolhatják meg az áruházba látogatók.
Nem is gondoljátok, mennyit kell mosogatnom nap, mint nap. A finom fogások, lekvárok elkészítésekor sok szennyes edényt termelünk, folyamatosan kell tisztítani a lábosokat, tányérokat, evőeszközöket. Van, amikor nekem sincs időm, kedvem azonnal mosogatni, így másnapra marad a feladat. Egy jó mosószerrel már talán már ez sem lenne probléma. Teszteltük az új PUR mosogatószereket, hogy valóban leviszik-e az odaszáradt ételeket.
Sokszor van úgy, hogy délután úgy bekapnánk egy-két falatot, de ne legyen túl nehéz és jól is lakjunk tőle. Ilyenkor jó, ha kéznél van egy szép érett avokádó.
Az IKEÁ-ban április elsejétől lehet megismerkedni az új konyha családdal, ebből az alkalomból többször is találkoztattok velem a konyhaosztályon. Legközelebb április 18-19-én egész nap főzhettek velem a budaörsi áruházban, ahol salátaönteteket készítünk, kóstolunk.