Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.
Augusztus 20-án hagyományosan az új kenyeret is megünnepeljük. Vége az aratásnak, az első kenyerek is kisülnek az új búzából őrölt lisztből. Ebből az alkalomból a legjobb kenyér receptjeinket gyűjtöttük nektek össze.
A hétvégén - július 20-21-én -, a budaörsi IKEÁ-ban leszek, 10-18 óráig főzhettek velem. A rákhalászok ünnepéhez kapcsolódik a főzés, rákkal készült finomságot készítünk.
Só nélkül nincs jó konyha. Ha kevéssel is, de majdnem minden ételünket ízesítjük vele, még a süteményekbe is kerül belőle egy-egy csipet. Hogyan sózzunk, mennyi sóra van szükségünk? És mi az a sómalac? Ezekről is olvashattok cikkünkben. És végül sós karamellát is készítünk.
Néha annyira vágyunk nassolni. De persze legyen olyan, hogy ne hizlaljon, de azért érezzük, hogy ettünk valami finomat. A főétkezések közötti apróbb tízórai, uzsonna nem csak csoki, kapucsínó vagy gyümölcs lehet. Bemutatunk néhány olyan csemegét, melyekből egy adag energiaértéke nem éri el a 100 kalóriát, így bármikor bátran fogyasztható.
A hagyományos vidéki lakodalmakban az a szokás, hogy a menyasszonyi torta mellett mindenki hoz egy saját tortát, apró süteményeket, és kalácsot is. Egy ilyen igazi kelt kalács receptjét osztjuk most meg veletek. Nagy munka elkészíteni, de megéri, mert olyan finom.
A GastroArt-Electrolux Élménykonyha főzőprogramján megtanulhattok friss gyümölcsből egyszerűen és gyorsan, egészséges, finom lekvárokat, gyümölcsleveseket készíteni. Kenyeret is sütünk, amit a házi lekvárjaitokhoz kínálhattok.