Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.
Mit mivel együnk, hogy az ételekben lévő tápanyagok jól hasznosuljanak? Bemutatunk néhány jól összeillő ételpárt, ahol akkor tud csak az egyik vagy másik vitamin, ásványi anyag hasznosulni, ha a segítőjét tartalmazó ételféleséggel együtt fogyasztjuk el. Lássuk, kik lesznek az ételek Stan és Panjai?
Elkezdődött az iskola, szinte az egész napot a suliban töltik a kicsik és a nagyobbak. Az iskolai büfék kínálata nem az igazi, és a menza étel sem mindig kifogástalan. Bemutatunk néhány trükköt, tippet, hogy miket csomagolhatunk az uzsonnás táskába, ami biztosan elnyeri a gyermekünk tetszését.
Szeptember 28-án szombaton ismét találkozhatunk, most Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, ahol a lekváré lesz a főszerep. Különleges termelői lekvárok kóstolásával és vásárával, érdekes előadásokkal a lekvár témakörében, valamint gyerekfoglalkozásokkal várják a látogatókat.
Annyi érett paradicsom van idén nálunk, hogy piros ligetté változott a kert. Az univerzális növény gyümölcse a legsokoldalúbb konyhai alapanyag, nyersen és főzve-sütve is szeretjük, a levestől a lekvárig minden készülhet belőle. Nekünk is van egy jó pár paradicsomos receptünk, összegyűjtöttük nektek a legjobbakat.
Az idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Régi Idők Ízei Levendulás lekvárfőző nap Tihanyban, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étteremben. Szeptember 14-én, szombaton főszerepben ismét a levendulás lekvárok, szörpök és más finomságok lesznek, melynek elkészítésében én és Papp Zoltán séf leszünk a résztvevők segítségére. A kora őszi hétvégén kemencében sült ételek, házi sörök, likőrök várják a hozzánk ellátogatókat. A jó muzsikáról is gondoskodunk, és az estét táncmulatsággal zárjuk.
Tegye fel a kezét, aki gondolta volna, hogy a Blahától néhány utcányira, ráadásul pont nem a belváros irányába, szuper tetőkertekbe lehet botlani. Pedig így van ez, Kaldeneker György szakács a megmondhatója.