Készítsünk pitét finom leveles tésztából, még melegen tálaljuk friss és ropogós salátalevelekkel.

Pesztós zöldhagyma-pite

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 3 evőkanál bazsalikom pesztó
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 3 csokor zöldhagyma
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj

Hajtsuk szét a leveles tésztát, majd vágjuk négy egyenlő kockára. Tegyük egy sütőpapírral borított sütőlemezre, és tetejét kenjük meg a pesztóval.

Forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben az olívaolajat, majd tegyük bele az alaposan megmosott és kettévágott újhagymákat. Erős lángon süssük pár percig, hogy egy kicsit megfonnyadjon.

Osszuk szét a sült hagymákat a megkent tésztalapon, tegyük mellé a kétfelé vágott koktélparadicsomokat, majd az egészet szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.

Tegyük forró sütőbe, és 180 fokon süssük 15-20 percen keresztül, míg aranysárga színű nem lesz.

Kapcsolódó link: