Ha igazi tengerparti mediterrán ízre vágysz, próbáld ki ezt a tésztaételt. Halrajongók előnyben!

Hozzávalók: 6 dl hal alapleves, 50 dkg fehér húsú tengeri halfilé, 25 dkg lazacfilé, 10 dkg koktélrák, 4 evőkanál vaj, 25 dkg póréhagyma, 1 db cukkíni, 2 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa, 2 evőkanál liszt, 25 dkg lasagne tészta, 2,5 dl tejszín, só, bors, 10 dkg parmezán sajt

A hal alapleveshez vásároljunk tengeri halcsontot, halaprólékot. Tegyük egy fazékba, öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy jól ellepje. Adjunk hozzá pár szál sárgarépát, vöröshagymát, zellergumót. Pár szem egész borssal és petrezselyem zöldjével ízesítsük, majd főzzük legalább 15 percig, és ha elkészült szűrjük le.

Halas-rákhúsos lasagne
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi vajat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, egy percig hevítsük, majd tegyük bele a nagyobb kockákra feldarabolt halhúst és rákot. Sóval, darált borssal fűszerezzük, és pár percig süssük elő.

Egy másik serpenyőben szintén forrósítsunk fel egy evőkanálnyi vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt cukkínit, pórét és a sárgarépát. Sózzuk és borsozzuk, majd lefedve pároljuk 3-4 percig.

Egy kis lábasban két evőkanálnyi vajat hevítsünk fel, szórjuk bele a lisztet, majd állandó kevergetés mellett öntsük hozzá a forró hal alaplevest és a tejszínt. Addig forraljuk míg főzeléksűrűségű lesz.

Az elősütött halat, a párolt zöldségeket, valamint a halas mártást keverjük össze óvatosan.

Kenjünk ki olívaolajjal egy lasagnás tálat vagy tepsit, borítsuk be a tészta felével, majd öntsük rá a zöldséges-halas mártást. Tetejére a tészta másik felét helyezzük. Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal, és előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük 40-45 percig.