A következő salátát nagyon egyszerű összedobni, és akár dunsztos üvegben is bevihetjük a munkahelyünkre, ebédre. Ha otthon vendégeknek tálaljuk, akkor is jól mutat az üvegben. Néhány szelet pirított bagettel fogyasszuk.

 

sonka dinnyével

Hozzávalók: 1 db széles szájú befőttesüveg, egy fél mézédes sárgadinnye, 6-7 vékony szelet füstölt sonka, fél csokor petrezselyemzöld vagy egy-egy marék rukkola vagy más zöld salátakeverék, 1 db brie sajt, pár evőkanál olívaolaj

A megmosott petrezselyemzöldet tépkedjük az üvegek aljára, majd tegyük rá a dinnyekockákat. Helyezzük rá a rózsákra hajtott sonkát és a kockára vágott sajtot. Tegyük hűtőbe, hogy jól lehűljön.  

Fogyasztáskor csorgassuk meg pár evőkanál olívaolajjal. Jól csúszik hozzá egy pohár rozé fröccs is.