A nyári hőségben szinte felüdülés, amikor falatozzuk a ropogós salátaleveleket, a jéghideg savanykás joghurtos öntettel. Pár morzsa penészes kéksajt a salátára morzsolva még dob az élvezeteken.

Hozzávalók:

  • 3 doboz natúr joghurt
  • 1 csokor friss kaporlevél
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 2-4 evőkanál olívaolaj
  • só, darált bors
  • fél maréknyi márványsajt
  • fél citrom leve

Kapros-joghurtos salátaöntet 

Kanalazzuk a joghurtot egy tálba, adjuk hozzá a durvára összevágott kaprot és a metélőhagymát. Csepegtessük hozzá a citromlevet, az olívaolajat. Daráljunk rá borsot, sózzuk, majd morzsoljuk bele a penészes sajtot. Keverjük jól össze, és felhasználásig tartsuk a hűtőszekrényben.

Kapros-joghurtos salátaöntet 

Ropogós salátalevelekre, paradicsomra, grillezett padlizsánra vagy sült zöldségekre csorgatva fogyasszuk.