Megint az uncsi csirke? Dehogy! Megmutatom, hogyan készíts távol-keleti salátát belőle.

Hozzávalók: 6 evőkanál mogyoróvaj, 1 evőkanál édes csiliszósz, 2 evőkanál szójaszósz, 20 dkg vékony rizstészta, 20 dkg sült csirkemell, 1 db jégsaláta, 1 db sárgarépa, fél darab uborka, 1 csokor friss újhagyma

Tegyük a mogyoróvajat egy kis tálkába, adjuk hozzá a szójaszószt és az édes csilit. Öntsünk hozzá négy evőkanálnyi forró vizet és keverjük simára. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki a tésztát, figyelve a csomagon szereplő leírásra. Ha elkészült, hideg vízzel hűtsük le és várjuk meg, míg lecsepeg.

 

Mogyoróvajas csirkesaláta


Tegyük egy nagy salátás tálba, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott uborkát, sárgarépát, jégsalátát, újhagymát és a sült csirkehúst. Óvatosan keverjük össze, tálaljuk kis tálkákba, a tetejét pedig csorgassuk meg a mogyoróvajas szósszal.