Padlizsánból remekbe szabott salátát is készíthetsz. A citromos-joghurtos íz különösen jól áll neki. Próbáld ki!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db padlizsán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 pohár joghurt
  • fél citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss korianderlevél
  • só, darált feketebors

Fél centi vastagságú szeletekre szeleteljük a padlizsánt. Szórjuk meg sóval és darált borssal, majd kenjük meg mindkét oldalát olívaolajjal. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, tegyük bele a padlizsánszeleteket, és mindkét oldalát süssük pirosra.

Öntsük a joghurtot egy kis tálkába, adjunk hozzá egy evőkanálnyi olívaolajat, az összecsapkodott korianderlevelet és a zúzott fokhagymát. Ízesítsük sóval, kevés darált borssal és citromlével. Pikánsabbá tehetjük, ha egy teáskanál fekete olívabogyókrémet és reszelt citrom héját is keverünk bele.


Joghurtos padlizsánsaláta

Tálaláskor tegyünk négy-öt szelet megsütött padlizsánt egymás tetejére, majd öntsük rá a joghurtos öntetet. Félbevágott koktélparadicsomokkal és korianderlevéllel dekoráljuk.