A hideg időben mire másra vágynánk, mint egy jó fűszeres, forró levesre?Hozzávalók: 1 fej karfiol, 1 szál sárgarépa, 2 evőkanál olívaolaj, 1 diónyi friss gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 1 doboz kókusztej, 1 evőkanál curry fűszerkeverék, fél zöldcitrom, 1 szál citromfű, 1 csokor friss korianderlevél, só, darált bors
Thai kókuszos karfiolleves


Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott gyömbért és a fokhagymát. Pároljuk fél percig, míg az ízük kioldódik.
Tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát és az apróra feldarabolt citromfüvet. Pár perces párolás után szórjuk rá a curryt, keverjük jól el, hogy teljesen feloldódjon, majd öntsük fel a kókusztejjel. Öntsünk még hozzá annyi vizet, hogy épp ellepje, majd adjuk hozzá a karfiolt. Ízesítsük sóval, kevés darált borssal, majd közepes lángon főzzük puhára.

Mielőtt levennénk a tűzről, facsarjuk bele a zöldcitrom levét és forraljuk jól össze.

Tálaljuk tálkákba, a tetejét bőven szórjuk meg az összetépkedett korianderlevéllel. Aki szereti a csípős ízeket, csilipaprikát is főzhet bele.