Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott gyömbért és a fokhagymát. Pároljuk fél percig, míg az ízük kioldódik.
Tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát és az apróra feldarabolt citromfüvet. Pár perces párolás után szórjuk rá a curryt, keverjük jól el, hogy teljesen feloldódjon, majd öntsük fel a kókusztejjel. Öntsünk még hozzá annyi vizet, hogy épp ellepje, majd adjuk hozzá a karfiolt. Ízesítsük sóval, kevés darált borssal, majd közepes lángon főzzük puhára.
Mielőtt levennénk a tűzről, facsarjuk bele a zöldcitrom levét és forraljuk jól össze.
Tálaljuk tálkákba, a tetejét bőven szórjuk meg az összetépkedett korianderlevéllel. Aki szereti a csípős ízeket, csilipaprikát is főzhet bele.