Forrón tálaljuk bögrékbe, egész fahéjjal díszítsük. Testet-lelket melegítő leves.

Hozzávalók: 1 evőkanál vaj, 6 közepes méretű sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 1 diónyi friss gyömbér, 1 db fahéjrúd, 1 csipet reszelt szerecsendió, fél liter zöldségleves vagy 1 db zöldségleveskocka, 6 db mandarin kifacsart leve, só

Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, az egész fahéjat, a szerecsendiót és a gyömbért. Addig pároljuk, míg a hagyma üveges lesz. Szeleteljük fel a sárgarépákat, majd azt is tegyük a fazékba. Ízesítsük sóval, majd öntsük fel a zöldséglevessel vagy fél liter vízzel és a zöldségleveskockával. Addig főzzük, míg a répa puha lesz.

Mandarinos sárgarépaleves

A végén adjuk hozzá a mandarinok kifacsart levét, forraljuk jól össze, majd vegyük ki a fazékból a fahéjrudat. Merülő mixerrel pürésítsük.