Az unalmas csirkemellet dobjuk fel egzotikus mogyorószósszal. Gyömbér, fokhagyma, bazsalikom, szójaszósz, curry lesznek a segítségünkre. Üzzétek le az unalmas ízeket!

Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé, 5 dkg friss gyömbér, 4 gerezd fokhagyma, 1 db zöldcitrom, 2 ág friss bazsalikom, 15 dkg pirított erdei mogyoró, 3 evőkanál barnacukor, 3 evőkanál piros curry paszta, 3 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 db piros kaliforniai paprika, só, darált bors, olívaolaj.

Mogyorószószos csirkemell


Tegyük a mogyorót, a meghámozott gyömbért, a meghámozott fokhagymagerezdeket, a bazsalikomlevelet, a citromlevet, cukrot és a curry pasztát egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd pürésítsük finomra.

Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, öntsük bele a fűszerkrémet. Közepes erősségű lángon, állandóan kevergetve pároljuk néhány percig, majd öntsünk rá egy decinyi vizet, és csorgassuk rá a szójaszószt. Főzzük egy-két percig, utána kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be. Ha elkészült fedjük le egy fedővel és tálalásig tartsuk melegen.

Vágjuk ujjnyi csíkokra a csirkemell filét és daráljunk rá borsot. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a húscsíkokat, majd erős lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg. Ha a húscsíkok szélei már kezdenek pirulni, tegyük hozzá a vékony csíkokra felmetélt paprikát, párszor keverjük össze a forró serpenyőben a csirkehússal, és ízesítsük sóval. Az elkészült húst vegyük le a tűzről és tálaljuk ki.

Tálaljunk nagy tányérokra kifőzött széles metélt, vagy rizstésztát, tegyünk pár darabot a megsütött paprikás csirkecsíkokból, majd az egészre kanalazzunk a mogyorószószból.