Ezt az ételt a francia riviérán késztettem legutóbb, nekem körülbelül 6 percembe került megcsinálni. Ha gyors és finom ételre vágytok, kezdjetek hozzá mielőbb!
Hozzávalók: 30 dkg pulykamell, fél evőkanál vaj, 10 dkg gorgonzola sajt, 10 dkg leforrázott spenótlevél, 2 száj újhagyma, 1,5 dl tejszín, só, darált bors, őrölt szerecsendió, 1 gerezd fokhagyma.
Vágjuk újnyi csíkokra a pulykamellet, majd egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat. Tegyük bele a húscsíkokat, és erős lángon kezdjük el pirítani.
Közben szórjunk rá egy leheletnyi őrölt szerecsendiót, daráljunk rá borsot és fakanállal állandóan mozgatva pirítsuk meg. Ha a hús széle kezd sülni, szórjuk rá az összezúzott fokhagymát, keverjük vele össze, majd öntsük rá a tejszínt. Tegyük hozzá a felkockázott sajtot, az újnyi csíkokra felmetélt spenótlevelet és forraljuk pár percig. Ha a tejszínes szósz kezd sűrűsödni, szórjuk bele a felkarikázott újhagymát, majd vegyük le a tűzről, és még forrón tálaljuk párolt rizzsel.