Ez a padlizsánkrém kicsit eltér az erdélyi változattól. Finomsága az egyszerűségében és naturális ízében rejlik. Nekem a kedvencem lett pirítós kenyérre kenve, hajszálvékony sonkával a tetején.

Hozzávalók:

Padlizsán tatár

A padlizsánokat hosszában vágjuk kétfelé, majd a vágásfelületét hintsük be sóval. A megtisztított fokhagymát vágjuk szintén hosszában kétfelé. Éles késsel szúrjunk a padlizsán közepébe párszor, majd a vágásba nyomkodjuk a fokhagymadarabokat. Csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és tegyük egy tepsire a vágásfelülettel lefelé. Érdemes a tepsibe egy ív sütőpapírt tenni.

Tegyük forró 140-150 fokos sütőbe és süssük körülbelül 30-35 percen keresztül.

Padlizsán tatár

A megpuhult padlizsán húsát a fokhagymával együtt kaparjuk ki kanállal egy tálkába, csorgassunk még hozzá kevéske olívaolajat, és törjük össze villával. Szükség esetén sózzuk még meg.