Remek vendégváró falatok készíthetők sonkából, parmezán sajtból, égetett tészta segítségével akár baráti összejövetelekre is.

Hozzávalók: 85 gr vaj, 100 gr liszt, 1 csipetnyi só, 3 db tojás, 100 gr pármai sonka, 4-5 db zsályalevél, 40 gr reszelt parmezán sajt. Salátalevél: bébi spenót, rukola, olívaolaj, balzsamecet.

Sonkás parmezánpuffancsok

Öntsünk egy kis lábasba 220 ml vizet, tegyük hozzá a vajat, sózzuk meg, majd ha felforrt állandó kevergetés közben szórjuk bele a lisztet. Addig főzzük, míg a tészta az edény falától el nem válik. Még a meleg tésztába keverjük bele egyenként a tojásokat, utána az apró kockára felvágott sonkát, parmezánt és a zsályaleveleket.

Kenjünk ki vajjal egy nagy sütőlemezt, majd nyomózsákkal vagy vízbe mártott kanállal halmozzunk pingpong labda nagyságú halmokat. Tegyük a tepsit forró sütőbe és 170-180 fokon süssük kb. 20-25 percen keresztül. Ha elkészült még melegen tálaljuk salátalevelekkel.