Egyszerű és ugyanakkor különleges desszert, mellyel mindig kivívhatjuk a vendégek elismerését.

Hozzávalók: 50 dkg málna (lehet fagyasztott is), 1 doboz (25 dkg) mascarpone sajt, 1 citrom, 30 dkg cukor, 3 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag babapiskóta
Málnás tiramisu


A málnát tegyünk egy tálba, ízesítsük cukorral, citromlével és vaníliás cukorral. Turmixoljuk, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba.

Egy másik keverőtálba tegyük a mascarpone sajtot (érdemes elolvasni a doboz tetején lévő receptet, hogy mennyi cukrot ajánl hozzá!), adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot, valamint 3 tojássárgát. Keverjük jól össze. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és azt is óvatosan keverjük a sajtos masszához.

A babapiskótákat mártogassunk bele a málnaszószba, tegyük egy üvegtál aljára, majd egy réteg sajtkrémmel fedjük be. Utána ismét málnás babapiskóta kerül, és a végén sajtkrémmel fejezzük be.

Tegyük hűtőbe a sütit legalább fél napra, hogy a piskóta jól átázzon. Tálaláskor nyakon önthetjük a maradék málnaszósszal.Málnaszemekkel díszíthetjük.

Készíthetjük tiramisu alapporból is, a dobozra írt recept alapján, ekkor kávé helyett málnaszószba kell mártani a piskótákat. Ügyeljünk arra, hogy bemártáskor minél több málnaszósz maradjon a babapiskóta felületén.