Nincs annál izgalmasabb, amikor a saját készítésű likőröddel kínálhatod meg barátaidat, rokonaidat ismerőseid. Meglátod, ízleni fog nekik.

Az elmúlt évben már készítettem narancsos vodkalikőrt, dió- és kökénylikőrt, valamit a nyár elején feketecseresznye likőrt. Ezeknek nagy sikere volt, karácsony tájékán mind egy kortyig elfogyott. Kaptak belőle barátaim, ismerőseim és rokonaim karácsonyra. Még nem késő nektek is elkészíteni, helyes kis üvegekbe tölteni, és ezzel megajándékozni kedveseiteket.

Sültalma-likőr házilag

Az almalikőr készítése nagyon egyszerű. Vásároljatok 4-5 db savanykás almát, vágjátok cikkekre, és a magházát távolítsátok el. Tegyétek egy sütőpapírral borított tepsire, minden egyes almára szórjatok két evőkanálnyi barnacukrot, vagy nagy szemű úgynevezett kandis cukrot. Tegyetek rá 4-5 db egész fahéjat, 5-6 darab csillagánizst, és tegyétek be a sütőbe.

Sültalma-likőr házilag

20 perc alatt szép barnára sült, majd az egészet kanalazzátok bele egy jól zárható nagyobb befőttesüvegbe. Öntsétek nyakon vodkával vagy almapálinkával, ebből legalább egy liternyi kell. Naponta legalább egyszer rázogassátok össze, és hagyjátok érlelődni két hétig.

Sültalma-likőr házilag

Az elkészült likőrt szűrjétek le, és töltsétek kis üvegekbe. Jól zárjátok le, majd tegyetek rá kis címkét. Írjátok rá: „Sültalma-likőr”.

Ezt a finomságot csak felnőtteknek kínáljátok! Elkészíthetitek birsalmából és körtéből is.