Gondoltad volna, hogy akár egy hétvégi kirándulás során is összegyűjtheted a zamatos szörphöz valót?

 Keverj bodzavirágszörpöt!

Csak kézbe kell venned egy kosarat, amelyet színültig tölthetsz illatos, friss virágokkal, termésekkel. Receptjeimből megtudhatod, miből készíthetsz szinte ingyen, ráadásul egyszerűen és gyorsan igen finom szörpöket! Aki nem biztos a dolgában, fontos, hogy kérje szakember segítségét a növénygyűjtésnél!

Bodzavirágszörp

Hozzávalók:

  • 30-45 bodzavirágtányér
  • 3 citrom
  • 3 kg kristálycukor
  • 30 szem citrompótló

Elkészítése:

Tegyük a bodzavirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. A virágokat nem kell megmosni, különben sok ízanyagot veszítünk el vele.

Dobjuk bele a vékony karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze, majd tegyünk a fazékra fedőt. Ezután legalább egy napig hagyjuk így ázni a bodzát.

Másnap sűrű szövésű anyagon szűrjük át, a levet öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a citrompótlót, a cukrot, és forraljuk fel.

Még forrón töltsük üvegekbe, és miután jól lezártuk, tegyük száraz dunsztba (az üvegeket szorosan egymás mellé állítjuk, körbebugyoláljuk párnával, pokróccal, paplannal, hogy csak lassan hűljenek ki, így biztosan elpusztul minden benne lévő, esetleg romlást okozó mikroorganizmus).

Hideg vízzel hígítva és egy friss mentalevéllel fogyaszthatjuk.

Esetleg nincs időd, lehetőséged elkészteni? Vásárolj szörpöt a Lekvárosházból!